De nou, el teatre

Moltes històries se m’escapaven de les mans. Jo havia anat fugint la vida. Per a què estimar-la?

Em vaig negar a actuar en cap obra que no fóra la meua. Sí, només representaria el meu teatre. I prou. Volia, a més, que aquest, el meu, fóra un monòleg. I també seria jo qui m’encarregaria de la direcció, la producció, el guió, el maquillatge, el vestuari i la resta de la posada en escena.

Pensant-ho millor, tampoc parlaria. Així no faria falta guió. Només actuaria, escenificaria.

Vaig estar pensant que tampoc volia públic. La meua era una obra pobra -molt pobra: una sola actriu, productora i directora- i damunt ni hi anava a parlar.

Aleshores vaig decidir que, si no anava a tindre públic, per a què contar la història? Jo ja la sabia.

Vaig decidir quedar-me quieta a l’escenari.

 

I allà hi vaig romandre, esperant que algú m’inventara a les seues històries, que pensara en mi com un personatge dels seus relats -un personatge qualsevol, un secundari més que fóra, inclús un figurant-.

 

Un dia, però, em vaig trobar enamorada d’un teatre. D’una trama que es teixia amb tanta dolçor com el protagonista teixia la seua bufanda.

Jo li vaig demanar actuar, ell em va dir “val”.

Però jo no volia un “val”. No volia sentir-me una actriu colada de casualitat en uns càstings, escollida arbitràriament, pel cansament del dia, per la necessitat de cobrir el paper. Volia sentir-me necessària per a l’obra.

 

Ja a casa, rellegia els guions per veure quan intervenia jo. Passava fulls i fulls: llegia ràpid, ansiosament, per damunt; després, incrèdula, amb deteniment, lletra per lletra. No em trobava enlloc. Altra gent i altres escenaris s’hi repetien molt.

Però el meu nom, els escenaris en què jo te m’havia mostrat, no aconseguia llegir-los ni entre línies. Vaig esgarrar el guió.

 

Vaig tornar a pensar que, potser, el millor seria tornar a la quietud i el silenci del meu escenari, on ningú mai em faria sentir gran, però tampoc menuda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s